18.4.14

GOOD FRIDAY.

ARVAAKO KUKAAN MITÄ MEIDÄÄN PÄIVÄÄN KUULUU? Sitä samaa yhä edelleen, mut nyt oli pakko tulla vähän huilimaan ja turisemaan kaffikupin kera tänne blogiin.



Me ollaan Elsi-Maikin kanssa kahdestaan kotosalla. Pojat lähti mummilaan leikkimään ja Liam tietysti töihin. No mutta hyvin ainakin tässä järkkäily ja pakkailu sujuu ilman apukäsiä, jos tiedätte mitä tarkoitan ;) Elsi-murmeli pyöriskelee ja ryömii ympäri olohuonetta ja mä yritän miettiä mikä tavara menee mihinkin. Aika rentouttavaa suorastaan saada selkeyttä tähän hommaan ja aika loppusuoralla tässä aletaa pikkuhiljaa olemaan :) Jee! Sitten on vain vuorossa se loppusiivous, mitä en tod. halua vielä ajatellakkaan.... 

Good Friday - kuulostaa aika paljon kivemmalta, kuin pitkä perjantai vai mitä? Summaa ehkä, miksi yhden pienen syyn, minkä takia me muutetaan. Irlannissa, kun enemmistöllä ihmisistä on "a cup half full". Miehellä on ollut välillä vaikea tajuta Suomalaisten yleistä negistelyä ja huomaan kyllä itsekkin kuuluvani samaan mutrusuu joukkoon täällä kotimaassa. Kai se on jokin kanssallispiirre?

Elkää nyt käsittäkö väärin, Suomi on ja tulee aina olemaan mulle ihan supertärkeä. Kotimaa. Mutta jo aika pienenä koululaisena, muistan kirjoittaneeni äikän aineen, kuinka isona muutan ulkomaille. Ja niinhän mä sit muutinkin viivana, kun vain ylioppilaslakin sain päähäni. Ja vielä Austraaliaan eli melkein kauemmaksi ei voi päästä :D Tunsin aina nuorempana etten kuulu joukkoon, kun hymyilin ja höpöttelin kaikille tuikituntemattomillekkin ihan vain jutustelun ilosta. Oikeastaan varsinkin Portugalin vuosina tunsin vihdoin löytäneeni sellaisen hyvän vireen ihmisten keskellä, missä sosiaalisuus ja avoimuus ja ystävällisyys oli enemmänkin normi. En ollut outo. Irlannissa minua on aina viehättänyt yhteilöllisyys ja ihmisten auttavaisuus, joskin välillä Suomalaisena tuntuvat muut sielä tulevan välillä liian lähelle. Ihan iholle. Että kyllä mulla ehdottomasti on aikamoista sopeutumista sieläkin tiedossa...

Sopeutumiseen ehkäpä auttaa sellainen aika ihana asia, että sielä meidän tulevan kotipaikan liepeillä sattuu asumaan jopa kolme suomalaista naista, joista yhden kanssa me ollaan jo vähän oltu yhteyksissäkin. Tuntuu aivan ihanalta ajatukselta toisaalta sekin, että lähistöllä on maanmiehia tai siis -naisia :)

Mulla olisi tänne vaikka kuinka paljon asiaa, mutta tässä on muutama pieni jutska, jotka tekee tästä bloggailusta tällä hetkellä vähän haastavaa. Tämä meidän tietokonneen römpskä nimittäin ei oikein suostu yhteistyöhön bloggerin kanssa laisinkaan ja esim. mitään ulkoasu-asetuksia en jostain syystä saa muutettua laisinkaan. Blogger ei vain suostu mun käskyihin. Ja kuviakin se heittelee postauksissa miten sattuu. Pitäisköhän suosista vaihtaa Wordpressiin?! Tässä muuton yhteydessä voisi olla hyvä sauma, paitsi takuita ei ole, että sekään skulaisi sen paremmin. Hmmmm....

Niin ja lisäksi tietsikan käyttis on niin vanha ettei se enää tue tuota pika-kuvankäsittelyohjelmaa Picmonkeytä vaan jokaisen kuvan joudun sullomaan joko Photarin tai Lightroomin läpi. Eikä siinäkään mitään, paremia ohjelmiahan ne on, mutta tässä elämäntilanteessa blogin kirjoituksen tulee olla tällaista nopeaa ja kivaa (no kivaa sen täytyy tietty olla aina) eikä mitään tuntitolkulla kuvien siirtelmistä ja nysväämistä. Kaikista helpointa mun olisi kai ruveta pitämään sellaista videoblogia ja sinne sölköttää sanottavani ja unohtaa kaikki still-kuvien kanssa vitkuttelut. Ehkäpä mä tässä jokupäivä teenkin taas jonkun höpöttelyvideon :)

No mutta, nyt (kävin tässä välissä nukuttamassa Elsin) täytyy palata pakkausten pariin ja toivottelen aivan ihanaa pääsiäisen aikaa kaikille! Sara xxx

16 comments:

  1. Ihanat nuo ekat kuvat, jotenkin niin tosielämää :) Huh, voin vaan kuvitella sen rumban mikä siellä on. Itse muutettiin puolitoista vuotta sitten (ihan kotimaan sisällä, mikä sekin on jo monin kerroin iisimpi homma) kolmen lapsen kanssa, nuorimmainen oli just 8kk ja oppinut kiipeämään, oli sekin yksi operaatio saada tavarat kasaan, siivoukset ja tavarat paikoilleen! Tsemppiä vaan loppusuoralle!

    Ihanan uudelta ja jännältä kuulostaa tuo kaikki kyllä, erilaisissa ympyröissä, eri kulttuuri ja uudet ihmiset! Kiva kuitenkin jos sieltä on jo valmiiksi löytynyt joku, jonka kanssa voi ihan kasvokkainkin puhua suomijuttuja, jos siltä tuntuu :)

    Tehokkaita päiviä sinne! Koittakaahan joku hetki ehtiä touhujen välistä napata kevätauringosta nauttimiselle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi tuo kevätaurinko kyllä saa tekemisen tavallaan helpommaksi, kun valo antaa hyvää fiilistä, mutta vaikeammaksi myös, kun ei tekisi yhtään mieli kökkiä sisällä. Loppusilaus laatikoihin sullomiselle voidaan oikeastaan tehdä sitten vasta, kun isot kalusteet (jotka tulee mukaan) on laitettu varastoon. Kohta on ohi - onneksi!

      Delete
  2. Tsemppiä muuttoon (taas :D ) Täällä eletään hengessä mukana vaikkei tunnetakaan..Mukavaa pääsiäistä! Ihana tuo pieni mönkijä<3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kivaa pääsiäistä myös sinulle! Ja tuo mönkijä jo ihan viitttävaille konttaa. Hurjaa!

      Delete
  3. Me muutimme reilu vuosi sitten kolmen lapsen kanssa, Suomessa ja saman kaupungin sisällä. Oli siinäkin melkoista organisointia ja puuhaa... Saati millaista se olisikaan ollut maata vaihtaessa. Tsempityksiä edelleen ja kiva kuulla, että hommat ovat jo edenneet. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo ei tämä varmaan koskaan helppoa ole tämä muuttaminen. Mutta onneksi aloitin tavaran karsimisen jo vuosi sitten muuton yhteydessä ja nyt alkaa olemaan se tilanne, että kämpässä oleva tavara kaikki lähtee mukaan ja se vain täytyy pakata oikeaan laatikkoon tai matkalaukkuun :) mulla on ihan hyvä suunnitelma (päässä), ettät oivottavasti tässä ei joudu enää pahemmin stressailemaan :)

      Delete
  4. Tsemppiä muuttoon!! Täällä myös rumba edessa, kun omaan kotiin muutto on edessä ensiviikolla =)))
    Tuu kurkkaamaan blogin synttäripostaus ja lahjakorttiarvonta =) http://tutipuu2012.blogspot.fi/2014/04/paljon-onnea-tutipuu-arvonta.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tsemppiä myös sulle ja täytyy yrittää muistaa tulla katsastamaan sun arvonta, kunhan pääsen koneelle :) onnea blogillesi :)

      Delete
  5. Itseänikin Irlannissa viehättää juurikin ihmisten ystävällisyys ja sosiaalisuus. Siellä sitä huomaa itsekin olevansa paljon sosiaalisempi kuin täällä. Tänään muuten hokasin mihin te olette muuttamassa :) Kuva oli niin tutun näköinen ja nyt sain päähäni mistä se oli. Tsempit loppusiivoukseen!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä mietinkin, että ehkäpä sä tiedät mihin ollaan suuntaamassa :) en tosiaan ole ihan vielä päättänyt kerronko tarkempia koordinaatteja blogissa. En oikein osaa päättää...

      Mut kiitos taas tsempityksistä, vielä loppurutistus :)

      Delete
  6. Uh, loppusiivous. Toisaalta, mieti miten helppo siivota tyhjää kämppää ;) (terkuin siivousinhoilija)
    Mulla tulee joka kevät muuttokuume, joku kevät me vielä muutetaan! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo on onneksi helppo, mut tähän kuuluu kaikkea inhaa kuten ikkunoiden pesut ja parvekekkin pitää vissiin nuolla. Pyyh! Ja uunipesu! Sen taidan jättää herra keittiömestarille :D

      Delete
  7. Voi teitä ja ikävä tulee;( onnea tulevaan ja on ollut kiva tutustua livenä ja netissä. Paljon onnea!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mutta täällä blogissahan me sitten jatkossakin tavataan :) kiitos onnitteluista.

      Delete
  8. Tsemppiä loppusiivoukseen ja muuttorumbaan. Varmasti ihanaa päästä sitten asettumaan uuteen paikkaan! Pääsiäisen jatkoja! :)

    ReplyDelete