19.4.14

ELSI 6KK JA KAULAKORU.

 JOS KERRON MEIDÄN PIENEN TYTÖN TÄYTTÄVÄN JO PUOLI VUOTTA, tuntuuko teistäkin, että aika on hujahtanut?! Ja sitten taas toisaalta ne syksyiset myttyrä-ajat tuntuvat niin kovin kaukaisilta.
Voi pieni vauvaseni. Olen niin huumassa häneen. Me molemmat miehen kanssa olemme. Tämä vauva-aika on ollut niin kovin erilainen, sillä Elsi on ollut niin tavattoman helppo vauva. Eikä nuo veljetkään oikeastaan koliikkia lukuunottamatta olleet vaikeita, mutta Elsin luonne ja tempperamentti tuntuu olevan aika leppoisa ja hyväntuulinen. Ja minunkin hormoonit jotenkin paremmin hallinnassa tälläerää.

Kujerteleva pieni tipunen, kuka jo viittä vaille konttaa. Aikamoista!

Sanomattakin selvä, että rakastan isoveljiä aivan sydämeni pohjasta ja jotenkin vain sydämessä silti riittää tilaa ihan yhtä paljon tälle pienelle ihmiselle.  En tiedä onko tästä pakahduttavasta tunteesta eroiteltavissa se, että kyseessä on tytär? En usko, mutta erilaista äitys tyttärelle aivan varmasti on.

Koen jotenkin vieläkin enemmän vastuuta hänen itsetunnon kehittymisestä ja omanarvontunnosta. Yritän ihan tosissani keskittyä siihen etten lasten kuullen mollaisi itseäni (tai muita) ja yritän ylipäätänasä viestiä arvostavani itseäni (vaikka näin ei todellakaan aina olekkaan). Toivon, että Elsistä kasvaa hyväsydäminen ja vahva nainen, empaattinen ja ystävällinen.

Vaikka tietysti sen verran sukupuolisensitiivisesti ajattelen, että tytöt ja pojat voi tehdä aivan samoja juttuja ja sukupuoli ei rajoita tai sanele mitään, niin aikamoinen mekkolover minä kyllä olen. Voi taivas miten suloisia nämä pienen tyttösen vaatteet ovatkaan? Tässä Elsillä on päällä iki-ihana Wheatin liivimekko, joka valitettavasti on pikkuhiljaa jäämässä meidän amazonille pieneksi. Voieiiii... 

Mekkojen alla tykkään pitää E:llä Lindexin hihattomia bodyja ettei napa paista ja tässäkin oli sitten ulkosalla päällä itsekutomani merinovillaneuletakki. Aika perus päivänasu hänellä :D

Tuo alemmassa kuvassa pilkottava kaulakoru sensijaan onkin aiheuttanut aikamoisen kysymätulvan, kun se nähdään. Tai siis yleensä minua pidetään ihan hienostelijana, kun "tyttärellä on helmetkin", mutta näille on oikein hyvä tarkoitus. Ne ovat n imittäin Baltialaista meripihkaa, minkä on sanottu auttavan hampaiden teon kipuun. Meripihkakoru ihoa vasten erittää jotain öljyjä, mitkä helpottavat hampaita tahkoavan vauvan oloa. Aika leväperäinen selitys, mutta googlettakaa ihmeessä Amber teething necklace parempia selityksiä varten ja voi kertoa nyt yhden lapsen otannalla, että toimii! Sellaisina päivinä, kun unohdan korun laittaa, E kaluaa ja koluaa kaikkea kuin pieni koiranpentu ja muuten toki siis pureskelee ikenillä leluja, mutta ei sillälailla maanisesti. Omamme ostin amazon.co.uk:sta parilla kympillä ihan vain arvioiden perusteella.

Meillä on puolivuotisjuhlien lisäksi ollut muutenkin mukava pääsiäislauantai, kun kyläilimme vanhempieni luona ja poikien kanssa leikimme terassilla auringonpaisteessa. Lisäsin muuten tuohon sivuun tuollaisen instagram-ikkunan, missä näkyy näitä reaaliaikaisempia näpsyjä. Tänään kyllä harmitti ettei Canon ollut mukana. Sen verran hauskoja hetkiä oli päivän mittaan :) Rakensin esim. pojille isosta pahvilatikosta jäätelökioskin ja se olikin hauska leikki myös minulle leikkiä poikien kanssa. Autoleikeistä kun en ymmärrä tuon taivaallista :D

Itse rohkaistuin vetämään valkoiset farkut jalkaan ja uskomatonta kyllä ne on vieläkin ihan putipuhtaat. Ihana kesähousut saivan siis varaslähdön :)

Jeps, mutta nyt taidan mennä katsomaan Liamin kainaloon Harry Potteria ja juomaan lasillisen shamppista, nam. Hauskaa lauantai-iltaa, Sara x

13 comments:

  1. Replies
    1. Kiitos kaunis ❤️ sain muuten tänään mun äidiltä niin ihanan aikakauslehden, että pitää ehkä bloggailla siitä. Mulle tuli siitä ihan sinut mieleen eli pysy kuulolla ;)

      Delete
  2. Oi että kun on suloinen nuori neiti! :)
    Enpä ole tuollaista "hammaskoruista" koskaan kuullut, opinpa jotain uutta tänäänkin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nämä hammaskorut on suht yleisiä jenkeissä ja Irlannissa ja Brittein-saarilla :) mä bongasin tän hommelin joskus vuosia sitten, mutta vasta Jamesille ostin tuon korun. Hän ei sitä uhmissaan suostunut käyttämään, mutta onneksi siskoa auttaa :)

      Delete
  3. Ihanasti kirjoitettu, mulla mietteissä kolmatta - ja tällä erää tyttövauvaa - odotellessa samoja ajatuksia itsetunnon määriytymisestä. Tyttöjen maailma on vaan ikävä kyllä poikia karumpaa. :/

    Sulta saa myös tosi hyviä tyttövaatevinkkejä kun itse olen vielä aika hakusessa. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, sulla on tosiaan hyvin samanlainen tilanne edessä. Poikien kanssa on saanut välillä ollakkin ihan ulapalla, kun meillä ei lähipiirissäkään oikein ollut ketään poikia. Tytön kasvatus on tavallaan helpompaa, mutta haastetta riittää monella tavalla :)

      Delete
  4. Ihana tyttö kertakaikkisesti. Itse olen lukenut tuosta kaulakorusta - kiva kuulla kokemuksia, jos meillä pikkuisen kanssa tulee hammaskipuilua. Esikoisen hampaidentulosta ei aiheutunut mitään kärttyisyytä kyllä, mutta kun jo nyt huomaa - lapsukaiset on aivan eri tempperamenttisia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainakin tämän käytön perusteella suosittelen tuota korua. Ja onhan se todella söpön näköinenkin ;)

      Delete
  5. Ihana Elsi, niin kaunis tyttönen teillä. :) En ollut kuullutkaan tuosta hammaskorujutusta. Meillä ei enää ole hampaita tekeviä lapsosia, joten on mielenkiintoista kuulla teidän kokemuksianne asiasta.

    Kiva kuulla, että teillä on ollut mukava pääsiäisen aika. Ertiyisesti varmasti vanhempiesi kanssa vietetyt hetket tuntuvat nyt jotenkin vielä entistä arvokkaammilta, kun tietää, että kohta ne eivät ole enää itsestäänselvyys. Mukavaa, että saitte viettää leppoisia hetkiä yhdessä. :)

    - Hertta

    PS. Ai niin, katsoimme mieheni kanssa eilen kaikkien aikojen yhtä suosikkielokuvamme nimeltään The Commitments. Oletteko te katsoneet sitä? Se sijoittuu Dubliniin ja siinä on ihan huikeaa musiikkia. :) Niin ja ihanaa Irlannin murretta. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. juu The Commitments on tuttu :) Mulla on tapana imaista kaikki aksentit, kuin sieni ja monet sanookin Irlannissa, että mä kuulostan paljon Irlantilaisemmalta, kuin Liam :d pitääkin tehdä sitten joku molkotusvideo teille :D :D

      Delete
  6. Onnittelut Cisionin listalle pääsystä. :)

    ReplyDelete
  7. Kiitos! Arvaa naurattiko muo, kun postauksia on tässä kuussa huimat 5! Että mikähän sijoitus olisi, jos kerkeäisin panostamaan tähän hommaan :D :D mistä nuo muuten pystyi käydä lukemassa, kun mulle tuli vaan sposti asiasta?

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://news.cision.com/fi/cision-finland-oy/r/cision-listasi-suomen-suosituimpien-aitiysblogien-top-10--listan,c9573526
      Tuolta löytyy lista! :)
      Älä aliarvio itseäsi! Sun blogi on ihana juuri näin. :)

      Delete