1.11.13

MINUN LEMPPARIT:

Sain ihana mini- blogista herttaiselta Juulilta hauskan ja vähän hömpän haasteen, eli toisinsanoen täydellistä viihdettä tänne maitohuurujen keskelle. Olen nyt kirjoitellut tätä useammassa eri otteessa välillä padilta ja välillä läppäriltä. Oli tarkoitus julkaista tämä jo toissapäivänä, mutta näin nämä tilanteet elää :D

Ajatuksena on siis listata äitiliini lempparit kustakin aiheesta. Mä tykkään näistä kaverikirjamaisista jutuista itsekkin lukijana ja mulla olisi tuolla vino pino muitakin haasteita vielä vastaamatta, joista osan olen saanut jo viime talvena. Hups... Ehkä mä jokukerta teen jonkun kilometripostin ja vastaan niihin kaikkiin samalla kertaa :) Mutta tässä tosiaan nämä minun tämänhetkiset jutut:

KENGÄT Kesällä New Lookista tilaamani konjakinväriset nahkanilkkurit (kts. kuva). Ne on niin nappiostos, kuin vain voi olla. Aivan älymukavat ja omaan silmääni tosi kiva näköiset. Nyt pitäisi vielä käydä ostamassa jokin suojasuihke niille, että kestävät seuraavatkin vuodet :)

FARKUT No ei ainakaan äitiysfarkut :D Luojan kiitos omat housut jo sujahtavat jalkaan ja vaikka mulla ei tällä hetkellä taida olla yksiäkään kunnon farkkufarkkuja, niin kaikki muun muut huimat 3 paria housuja on ihan ykkösiä. Ne ovat kuvan tummat "jegginssit" (ai että mä vihaan tuota nimeä housuille) Promodista, tummansiniset strechpöksyt Lindexistä ja ihan upouudet luumunväriset pillifarkut Cubuksesta, millä mun äiti ilahduttia minua, kun kotiuduimme sairaalata. Olin niitä synnytystä edeltäneellä viikolla ihaillut hänen kanssaan kaupassa ja äitiliini rakas muisti sen :)

T-PAITA No ei ainakaan imetyspaidat, vaikka olosuhteiden pakosta ne on lähinnä tällähetkellä päällä :D Enköhän mä kohta ryhdy taas kaula-aukosta ruokkivaksi ja hoitelen sen näkösuojan jollain huivisysteemilä. Ja se lempparein (t-)paita on tuo metsänvihreä Vilan pitkänmallinen pitkähihainen trikoopaita. Olen niin rakastunut sen väriin, joka on nyt syksyllä kivan näköinen melkeimpä kaiken kanssa.


KELLO Seinäkello? Mulla ei oikeastaan ole rannekelloa ja vähän haaveilen sellaiseen satsaamisesta ensi kesän kolmekymppisten aikaan. Blogien supersuosikki Michael Korsin hopeiset isohkot kellot jollakin tavalla viehättävät minuakin. Tai vielä ehkä enemmän Mark Jacobsin kellot. Joku sellainen pikkuisen vähemmän blingbling ja tarpeeksi ajaton ettei sitten tarvitse toista ostaa ;)

TUOKSU Harmilisesti en näinä äitivuosina ole oikein osannut enää tuoksuja käyttää. Suosikeista löytyy nytkin minipullot eli Armanin Code (vain syksyllä ja talvella käytettävä ehdottomasti) ja DKNY:n Be delicious  ja seuraavaksi voisin ehkäpä ostaa L'Occitainen sitrustuoksun.

ALUSVAATTEET No ei ainakaan imetysliivit! Mulla on niin hankala kuppikoko (pieni ympärys, iso kuppi) ettei kunnon imetysliivejä oikein tahdo löytyä. Carriwellin seamless nursing brat on ihan ok:t. Muuten turvaudun Changen normiliiveihin. Se kauppa on nyt vuosien saatossa ollut minun pelastus. Ostan oikestaan yhtä ja samaa mallia aina vain uudestaan, kun tiedän se niin hyvin istuvaksi. Harmi vaan saman kaupan alaosat ovat taas aivan järkyttävän rumia ja niitä onkin sitten sekalainen seurakunta milloin mistäkin.

LAUKKU Oih! Laukut! Rakastan laukkuja ja minulla on niitä aika montakin. Nahkaisia ehdottomasti. Aika monta second hand vintagelaukkua mulla onkin, mutta toki kelpuuttaisin muutamat designer-veskatkin kokoelmiini. Oikeastaan kaksi haavetta on mielessä: Longchampin 3d (vinkvink perhe ja tulevat 30v synttärit :D) ja Mulberryn musta Lily hopeanvärisillä metalliosilla. Näitä tuskin siltikään tulee minulla olemaan vielä vuosikausiin. Haaveita vain :)
Jos nyt ihan lempparein jo löytyvä laukku täytyy valita, niin se on varmaankin tässä postissa näkyvä Lontoosta vuonna 2005 ostamani ruskea crossbody bag. En käytä sitä kovin usein, mutta rakastan suuresti.

KORUT Ennen lapsia käytin hurjasti enemmän kaikenmoisia helyjä. Kaulakoruja, rannekoruja, korvakoruja. Nykyään aika paljon vähemmän, vaikka nuo vanhat on vielä tallella. Ehkä sitten taas, kun tämä pikkuvauvavaihe on ohi (snif). Lempparikoruni ovat siis vihki- ja kihlasormukset, lastennimikoru ja mieheltä joululahjaksi saadut pienet timanttikorvikset.



TV meillä on Phillips, mutta minä en sitä juuri katso. Kun muutimme Suomeen, meillä ei ollut enimmäiseen puoleen vuoteen telkkaria ollenkaan ja sen jälkeenkään en ole sitä oikein osannut katsoa. 

KÄNNYKKÄ Nokian vaaaanha kapula. Äitini vanha. Annoin iPhonen miehelle, kun hänen känny meni rikki ja hankimme minulle tämän iPad minin ja tuon antiikkikännyn. Siinä kestää akkukin viikon ja vihaan sitä kaikesta sydämestäni. Ehkä sitten Irlannissa taas hankin iPhonen, kun sielä saa niitä edullisemmin liittymien kylkiäisinä.

MP3 Tässä paddyssä on jonkun verran musiikkia, mutta en oikeastaan koe tarvitsevani mitään erityistä mp3:sta. Päivät täyttyvät sellaisesta metelistä muutenkin, että jos pääsen vaikka itsekseni kävelylle, olen mieluiten ihan hiljaisuudessa ja kuuntelen vain luonnon ääniä.

TIETOKONE. Macbook vuosimallia 2008. Se alkaa olla jo aika elähtänyt ja hidas ja pahoin pelkään ettei se meitä enää palvele kovin kauaa. Seuraavakin tulee olemaan Apple. Haluaisin pöytämallisen koneen, mutta todelisuudessa läppäri voisi olla vähän fiksumpi meille.

MEIKIT Madaran Moonlight sävyttävä päivävoide, Benecos mineraalimeikkipuuteri, Makeup4ever Lift concealer, Coleur Caramel vaalea helmiäinen luomiväri, Makeup4ever ruskea kajalkynä, Chanelin ruskea luomiväri, Coleur Caramelin musta mascara ja Coleur Caramelin tuhkanvaalea kulmakynä. Aika lailla siis tässä videossa mainitsemani tuotteet. Muitakin löytyy pilvin pimein, mutta nuo on tuollaiset luottoluotto-tuotteet.

KASVOVOIDE Olen kokeillut vaikka mitä luonnonkosmetiikkavoiteita tässä viimeisen neljän vuoden aikana, mutta nyt vasta todella, todella sattumalta löysin uuden suosikin. Se on täydellistä iholleni. Kyseessä on Dr.Hauschkan jääruoho vartalovoide, mitä alunperin ostin Jamesin herkälle iholle. Yhtenä iltana kiireessä läiskäsin sitä omalle naamalleni iltapesujen päätteeksi ja rakastui salamana. Kosteuttaa juuri ihanasti minun pintakuivan ihon ja tuntuu kuin kasvot aivan hehkuisivat hyvänvointisina tämän käytön jälkeen. Ostin saman sarjan kasvovoiteen sitten kokeiluun, mutta sen paksumpi koostumus ei ole lähellekkään yhtä loistava, kuin tämän. Nyt me koko perhe miestä myöten käytetään vain tätä. (saa esim. Sokoksesta)





SHAMPOO / HOITOAINE Vähän milloin mikäkin. Kaikenmoisia luonnonkosmetiikka shamppoita ja hoistikoita olen kokeillut. Tässä postissa on tämän hetken suosikit.

VIINI Shampanja, skumppa, jokin hyvä Pinot Grigio + kuplavesi taikka Casal Garçia vinho verde. Bubbles, bubbles :D En tosiaankaan pysty enää juomaan juuri yhtään (enkä tietysti nyt imetysaikana juokkaan), mutta lasillinen jotain noista vaihtoehdoista silloin tällöin on enemmän kuin jees :)

LEIPÄ Isäni tekemä foccaccia on aivan taivaallista, mutta nykyisin ykköspaikkaa pitää Käk.

RUOKA Salaatti, missä on mieluiten avocadoa ja tuoretta paprikaa ainakin. Ja jotain juustoa, vuodenjuustoa, halloumia, fetaa jne. Ja paahdettuja siemeniä + iso loraus oliiviöljyä.

KARKIT & JÄÄTELÖ eli herkku. Nämä niputin yhteen, sillä en ole 1.7 jälkeen syönyt laisinkaan sokeria missään muodossa. Totaalikieltäytymistä on tarkoitus jatkaa kokonainen vuosi (lukuunottamatta Jouluaattoa ja -päivää) ja siksipä nykyään herkut löytyvät muussa muodossa. Myöskin kuivatut hedelmät kuuluvat nounou listalle, mutta tuoreita hedelmiä ja varsinkin marjoja syön päivittäin. Hedelmienkin kanssa kyllä yritän hillitä itseni. Päivittäinen herkkuhetki iltapäivällä onkin hiukan sulaineita mustaherukoita, banaania viipaleina, turkkilaista jugurttia ja pähkinärouhetta.

SÄNKY Maailman ykkösin huutislöytö. Ikean rautainen sänky, mistä maksoimme huimat 50e. Oli alunperin musta, mutta mies maalasi sen valkoiseksi, kun se sointui edellisen kotimme tapettiin niin paremmin. Patja on futoni. Tästä sängystä en luovu ikinä <3

KAMPAAJA kävin kesällä Uudenmaankadun Q-hairissa Ericalla ja hän oli kyllä aivan mahtava. Toisaalta kaverini, kuka leikkasi hiukseni juuri ennen synnytystä oli myös todella hyvä, että enpäs tiedä mihin suuntaan seuraavalsi. Luksusprobleemi siis ;)

PÄIVÄLEHTI Saako vastata Dailymail.co.uk? En oikeastaan ikinä lue Suomalaisia iltapäivälehtiä. Uutisiakin luen verkossa, joskin en enää niitäkään hirmu usein. Olen aika herkkä tyyppi ja ahdistun helposti esim. ilmastonmuutokseen liittyvistä uutisista ja olen huomannut olevani aika paljon onnellisempi, kun enää silmäkovana seuraa maailman tapahtumia. Kyllä siis suunnilleen tiedän mitä maailmalla ja kotimaassa tapahtuu, mutta en niin paljon enää, että antaisin sen vaikuttaa mielialaani...

LEHTI Vaikea sanoa! Lataan tähän padiin usein Britti-hömppälehdet Closerin ja Heatin ja irtonumeroiden ostelu on nyt aikalailla jäänyt. Aikaisemmin tykkäsin ostaa Maalaisunelmia-lehteä, mutta se on vissiin lopetettu (?) ja vanhempieni luona yleensä selailen Glorian kotia ja Dekoa. Aikalailla blogit ja  Pinterest ovat syrjäyttäneet edes halun lueskella lehtiä.

Noniin, siinä ne olisivat sitten! Ja voisin heittää tämän haasteen Life Abroadin Mrs. J:lle, Nyt kun olet siinä Adalle ja Krisselle.
***

Täällä päivät siis tosiaan soljuu aikalailla vakiona jo neitokaisen hakiessa unta sylissä. Päiväsaikoihin hän ei tosiaan oikein tahdo muualla kuin minun sylissä taikka kantoliinassa nukkua, mutta toisaalta yöt on tähän asti menneet niin loistavasti (pari kolme taikka neljä imetystä, mutta muuten nukkumista) etten oikein voi tuostakaan valittaa. Toki minun on sitten vaikeampi autella isompien kanssa tai välillä edes nousta tuntikausiin soffalta, mutta kaikenkaikkiaan tämä vauvahuuma on kyllä aivan ihanaa. Huomenna pienelle tulee täyteen jo kaksi viikkoa ja saapas nähdä aloitellaanko tääläkin taas pian iltahuutelut...

Erityisen kivaa Marraskuun alkua kaikille sielä! kohta voi ihan pikkuisen jo ruveta fiilistelemään joulua :) Meidän kokkikolmonen (Liam siis) tuola keitteleekin juuri Joulupäiväksi Christmas puddingia, nam! Ja vähän tässä mietiskelin viitsisinkö tuon yhden olohuoneesta löytyvän valosarjan lisäksi kaivaa jo toisenkin esille... ;) Sara xxx

13 comments:

  1. Kiva postaus. Nuo lasten nimikorut on aivan ihania! Sulla on kyllä tosi paljo itsekuria olla niin sokerittomalla ruokavaliolla. Tietenkin raskausdiabetes varmaan siihen vaikuttanut, mutta silti! Nostan hattua :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuo nimikoru on vain niin ihana. Pitäisi Elsillekkin nyt tilata oma laatta :)

      Ja juu, raskausdiabetes oli kyllä hyvä kurinpitäjä. Synnytyksen jälkeen on ollut paljon paljon hankalampaa. Hillarihimo on valtava ja tuola jääkaapissa nytkin huutelee joulutortut, mitä kaverini toi eilen. Tämä vuosi nyt vain on käytävä läpi, että pääsisin noista tunnesyömisistä. Jouluna päätin silti tehdä pienen poikkeuksen, vaikka aluksi oli tarkoitus sinnitellä senkin läpi. Muttakun Cristmas pudding, ei pysty ;D

      Delete
  2. Kiitos haasteesta, toteutan tämän ehdottomasti! Laukkuhaaveista, Lilyn omistajana täytyy kyllä suositella laukkua, se on niin kätevä lastenkin kanssa ja matkalla loistava. Käy kaupungilla crossbodyna ja illalla iltalaukkuna. Toivottavasti saat sen vielä kokoelmiisi!

    Piti myös kehua sinua hyvästä itsekurista, voi kun itsekin osaisin olla ilman sokeria. Pitäisikö joulun jälkeen aloittaa? Kivaa viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä olen Lilystä haaveillut jo useamman vuoden ennen kuin siitä tuli niin kovin sosittu. Mutta kuten sanoit, se menee niin moneen menoon, että en ihmettele suosiota. Ja nimeomaan mustana haluaisin sen, kun mulla ei ole tällähetkellä oikein mitään pientä mustaa iltalaukkua. Haaveilu jatkuu ;)

      Niin ja en voi vain kun suositella tätä sokerittomuutta. Tai itseasiassa vähähillarisuutta. Nyt Elsin syntymän jälkeen olen vähän syönyt leipää, pastaa ja perunaa ja sen tuntee heti. Ilman niitä ei ollut minkäänmoisia vaikeuksia olla sokerittomana ja olo oli energinen. Nuo hillarit ei vain sovi minulle, mutta ihan vaan vaihtelun vuoksi olen nyt höllännyt ruokavaliota.

      Delete
  3. Kiva oli lukea sinun vastauksia, kiitos siis kun tartuit vauvahuuman keskellä haasteeseen :). Mulla on jotenkin jo tosi jouluinen olo, joten laita vaan toiset jouluvalot jo..;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä olin päättännyt, että tähän kyllä vastaan ettei se jää johonkin arkistoihin :D kiitos vielä :)

      Täälä Etelässä on vielä jotenkin niin syksyistä etten ihan ole osannut vielä aloittaa kunnon joulufiilistelyjä. Ehkäpä parin viikon päästä. Tosin meillä on tapana laittaa Irlantilaisen perinteen mukaan kuusi ja muut tilpehöörit esille jo 1.12, että kyllä niitä sittenkin ehtii ihailla riittämiin :D

      Delete
  4. Kiitos kovasti haasteesta, tämähän olikin hauska juttu! :)

    Huomion kiinnitti myös tuo sokerittomuus.. Itsellä loppui juuri sokeriton/herkuton lokakuu ja olen tykännyt kovasti (lähinnä kun turvotus hävisi ja kun huomasin etten tarvitse suklaata elääkseni ;)). Mietinkin että sokerittomalla linjalla jatketaan ainakin toistaiseksi, tosin joulu on kyllä sitten suklaakonvehtien kulta-aikaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aika nopeasti se himo tosiaan häviää. Mutta aika kamala miten helposti siihen sokeriin koukuttuukaan! Varmaan ihan hyvä itse kullekkin pitää sokeri-detoxeja aina silloin tällöin. Itse yritän tällä nollalinjalla tosiaan päästä vanhoista tunnesyömiskoukuista. Olen vähän sellainen kaikki tai ei mitään tyyppi ja tämä on paras linjaveto minulle. Jouluaatoksi on optiot pariin torttuun ja isäni tekemään herukka-parfaitiin ja joulupäiväksi siihen miehen tekemään puddingiin ja vaniljajäätelöön sen kanssa. Sitten alkaa taas tiukka linja.

      Delete
  5. Kiitos haasteesta! Tämän kyllä teen asap, on tosi kiva :) Ja näitä on kiva lukea. Oon vähän kyylä.

    Sokerittomuus on mahtava asia. Olen ollut aikamoinen sokerihiiri, mutta tämän viimeisimmän raskauden aikana vähensin aika radikaalisti. Nykyään syön karkkia kerran viikkoon, ja tuntuu ettei sekään olisi enää tarpeen. Sietokyky on madaltunut :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, joo mäkin oon vähän kyylä :D ja näissä tulee helposti höpöteltyä kaikenmoisia epärelevantteja juttuja, mitkä aavaakin persoonia ihan uudella tavalla. joten watch ou, kohtaa kyyläillään sinua!

      Mä olen kaksi aikaisempaa imetystä lähinnä elänyt jäätelöllä ja suklaalla. Nyt tuo 2. Tyypin diabeeteksen koronnut riskialttius puhuttelee sen verran, että tällä kertaa yritän kaikkeni omaksua nämä ruokailutottumukset lopuksi elämäkseni. Hassua kyllä, mullakin taitaa käydä niin ettei imetys vaikuta kiloihin. Raskauden 6 lisäkiloa huomahti heti pois, mutta nyt sitten olen seisonut siinä lähtöpainossa jo toista viikkoa. Toisaalta voihan sekin vielä muuttua, kun tuo mies lähtee töihin ja rupean pyörittämään yksin tätä arkirumbaa...

      Delete
  6. Nää on kivoja! Täyttelitkö koskaan penskana "äffyjä" tai slämäreitä? Tää oli kyllä vähän ku semmoinen (tai se kaverikirja niinkuin mainitsit!).
    Kyylä täälläkin :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo slämäreitä täyteltiin ;D Sullehan mun olisikin pitänyt tämä haaste antaa! Ota tästä mukaan jookos?

      Delete
    2. Ei tarvi kuule monesti käskeä ;) eli teen hetimiten kun ehdin!!

      Delete