18.4.13

VIHREÄ MIES.


Viime viikolla hakiessani Fionnia kerhosta koin aikamoisen kauhun, kun poika oli melkein alusvaatteita  myöten litimärkä. Ja kylmä. Nämä vk-kamppeet, mistä aiksemmin kirjoittelin, olivat suoraansanoen yhtätyhjän kanssa lutrausintoisen 3-veen päällä. No Nextin takki oli olevinaan waterproof (joopa joo) ja Popin vetoketjulliset vk-housut olivat taasen päästäneet ihan hirmuisesti vettä sisään ainakin lahkeiden suusta, mitkä eivät enää ole ihan napakat (käyvät kuivemmilla keleillä kyllä hupparin kanssa mainiosti), mutta myös mahdollisesti sivuilta vetsakerieden kohdilta.

Hiukka siinä sitten rupesin miettimään, että aaapua tätä lotinaa on edessä ainakin vielä kolmisen viikkoa, mutta kyllä nuo kunnon vk-kamat on Irlanninreissullakin todella asialliset, vaikka anoppi ei tajuakkaan näiden funktiota :D

Selasin huutonetit ja kirpputori popitukset vk-pukujen varalta, mutta toki nuo ovat jo nyt kaikilla käytössä eikä myytäviä F:n koossa todellakaan ollut liikenteessä. Soitin sitten hädissäni Polarn o. Pyretille, että onko edes uutena hänen kokoaan saatavilla ja onneksi tuota vihreää haalaria sitten löytyi muutama. Tietysti olisin voinut muitakin merkkejä katsastaa, mutta Po.pit ovat monen muun tavalla minullekkin sellaisia luottokamoja, että merkkiä en kyllä hevillä vaihda. Nyt tuli siis ostettua siis eka kertaa ihkauusi haalari ja nappasin kaveriksi vielä paljon ylistetyt vk-hanskat (koossa 4, että mahtuvat sitten vielä seuraavat 10 vuotta).

vauvis väsähti syödessään ruisleivänpalasta reppana.

Täytyy sanoa, että aluksi kyllä vannoutuneena tummansinisenfanina tuo vihreä tuntui hurjan räikeältä, mutta pikkuhiljaa siihen kyllä olen tottunut. on suorastaan jo ihan kiva. Punaiset ekologiset Kavatit osti mummi syntymäpäivälahjaksi ja odotan jo innolla, että voimme ottaa ne käyttöön. Meillä nämä Kavatit on aina olleet ihan peruskäyttökenkinä. Hiekkiksellä ja milloin missäkin. Kyllähän ne tietysti ottavat hiukan osumaa leikeissä ja ompahan tuollaisen viimekesäiset punaiset kengät käyneet ihan uimassakin ja ihan hirmuisen hyvässä kunnossa ovat pysyneet. Siis ihan niin hyvässä, että kehtaa käyttää kaupungillakin ja säilyttää vielä pikkusisaruksellikin. Tyyriithän Kavatit on, mutta onneksi nyt satuin sopivasti pongaamaan Elloksen -40% alekoodin, mikä kävi näihinkin. Vuorettomiksi kumppareiksi F:lle toteutin haaveeni ostaa keltaiset ihanaiset Bisgaardit (alekoodilla nämäkin). Ne on vain niiin ihanat! Muuten suosin kyllä seconhandia toki, mutta ostin viime vuonna kumpparit kirpparilta ja ne vuosi saman tien (huomaamattomasta viillosta), että samaa virhettä en toista kertaa taida tehdä.


Kunnon kevättä odotellessa pikkuveli on vielä saanut ulkoilla toppapuvussa. Tuokun on vissiin monenmonta kertaa pestykkin ja siksi aika ohuehkoksi kulunut, että on aivan mahtava näihin säihin.

Mummin ja paapan pikkupihalla on ollut niin mukava ulkoilla aamupäivisin! Tälläkin nimeomaisella kertaa ehdin imuroida ja laittaa aamupalaa pitäessäni samalla poikia silmällä ihan tuossa lähellä. Oma (aidattu) piha olisi kyllä aika ihana <3

Otin muuten tuon F:n puvun koossa 110cm (hän on about 98cm), sillä ajatuksena oli, että se olisi sitten sopivampi varmasti syksyllä, kun käyttökausi on pidempi. Ihan on kyllä pidettävä ja näiden viime päivien totaalilutrauksessa sekä puku, että hanskat ovat kyllä pitäneet 110%. Ei ole tarvinnut kurahousuja tai mitään.

Jep. No tällä postilla ei nyt sitten ollut mitään syvempää merkitystä kuin esitellä tätä mieluista ostosta :D Esnikerralla sitten jotain muuta. Ehkäpä äitiliinin uutta hiustyyliä, sillä mun tarttee ihan just juosta ovesta ulos, että ehdin kampaajalle. Jippii - eka kerta sitten lokakuun (o-ou) eli tarpeeseen tulee. Vi ses!

9 comments:

  1. Mä en oo käyny kampaajalla ku joulukuussa.. ja mä luulin, että se on paha! (yritän sinnitellä ens kuuhun tän juurikasvun kans... vielähän tarvii pipoa aika ahkeraan ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. joo tää tilanne oli PAHA, mut nyt on hyvät :) yritän laittaa aamulla kuvaa :)

      Delete
  2. Replies
    1. juu nyt alkaa munkin silmään olemaan jo ihana :D

      Delete
  3. Miten suloinen voikaan olla vauva, joka noin nukahtelee.. aaawww <3

    Meillä ei ole noita popin ulkovaatteita vielä ollutkaan! Kivaa kampaajaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh ja äiti vain kuvaili välikausivaatteita ;) suosittelen kyllä Po.pia, jos vain aikomusta on kokeilla joku kerta. Olin tosi positiivisesti yllättynyt noista hankskoista, kun Fionn saa hanskasta kuin hanskasta -jopa kurahanskasta- vedet läpi ja näistä on toistaiseksi aina kuoriutunut kuivat kätöset.

      Delete
  4. Olen nyt kuukauden aikana tilannut nextiltä pari pakettia, mm. kaksi välikausu/kesätakkia. Oli oikeastaan yllätys että ne olivat shower resistant, mutta en löytänyt tietoa onko teipatut saumat. No, en osaa luottaa että pitävät joten saavat olla meillä kuivan kelin/kaupunkitakkeina. Eivät muuten vastanneet asiakaspalautteeseenkaan kun kyselin asiasta.
    Olen miettinyt että mitä lapsille puetaan kurakeleillä esim. briteissä (tai irlannissa?) päälle kun en ole törmännyt kunnon ulkohousuihin, siis kuorihuousuihin nettikaupoissa?! Yleensä ulkohousuina puhutaan kai canvas-housuista tai vastaavista? Käytetäänkö siellä siis ihan vaan kurahousuja?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi eikun siellä on kuule jaloissa satoi tai paistoi collegehousut, tuulihousut, farkut tai jotkut kangashousut. Ei ne oikein edes ulkoile sateella eikä sielä ole tällaista samanlaista leikkipuistossakäynti kulttuuria kuin suomessa olleskaan. Ihmisillä on takapihalla keinuja ja trampoliineja. Mun käsittääkseni edes päiväkodeissa ei päivän aikana ulkoilla. Tästä aiheesta voisin muuten tehdä postinkin ;) Juu tuo takki oli myöskin muistaakseni splash-proof ainakin, mutta uitettu koira sen sisältä kuoriutui :D

      Delete
    2. No oho! :D Suomessahan se suorastaan on huonon äidin merkki jos ei ulkoile sateella ;)

      Delete