16.11.13

IHANA LOUNAS

Hyvää viikonoloppuja ihanaiset! Reseptejä en ole postitellut aikoihin ja tämäkin on ihan supersimppeli keittoposti. Minähän aivan järjestään syys- ja talvipuolet tarjoilen perheelle sosekeittoja, kun ne uppoavat noille lapsukaisillekin niin hyvin. 

Liam on järjestään hoitanut ruokahuollon viimeiset 5 viikkoa ja yllätyinkin iloisesti, kun jääkaapista löytyi peruskasvisten lisäksi lanttua ja selleriä. Näistä syntyikin mainio soppa eilisen lounaaksi.
               
Lanttu varsinkin taitaa olla nykyperheiden kokkauksessa harvemmin käytetty juures, vai olenko väärässä? Itse rakastan sitä myös raakana ja napsin siinä pilkkomisen lomassa useamman palasen. Täytyypäs kokeilla mitä mieltä porkkanahullu Fionn on raa'asta lantusta.

Anyhow, tähän keittoon tuli siis puolikas bataatti, puolikas lanttu, puolikas selleri, 3 pienehköä palsternakkaa (toinen perheen suursuosikki) ja puolikas purjo + alkuun paistoi hiukan kattilan pohjalla yhtä pilkottua punasipulia kera kolmen valkosipulin kynnen. Näiden perään siis nuo pilkotut kasvikset hiukan italian yrttejä ja vettä. Kasvisten pehmennyttyä sekaan puolikas purkki kermaa ja sauviksella sileäksi.

Maku oli mitä valoittavin pehmeä ja makeahko. Lapsille tarjoilimme tällaisenaan, mutta meille aikuisille tuli vielä tätä maustesekoitusta pisteeksi iin päälle. Häivähdys chiliä ja samettinen kasvisten maku olivat juuri omiaan tuomaan pienen silauksen joulutunnelmaa tänä harmauden keskelle :)

Täytyy kyllä sanoa, että ikävoin jo kovasti proteinipitoisempia ruokia. Pavut ja linssit siis ovat vielä ainakin parisen viikkoa pannassa, kunhan tuo neitokainen kasvaa vähän enemmän ja masu ehkäpä kestää ne minun syöminäni paremmin. Tähänkin lisäsin siksi proteiinilisäksi tätä (//mainoslinkki) Herneproteiinijauhetta n. 3 ruokalusikallista. Se ei tosiaan maistu miltään, mutta kuitenkin sisältää 85,5g proteiinia 100g:ssa. Varsinkin Liam meillä tykkää tunkea tätä vähän kaikkeen. Mukava proteiinilisä kerrassaan. Samalla valmistajalla myös verrattomat hamppu- ja heraproteiini.

Ihana lauantai, kun vielä aurinkokin paistaa :) Kävin vauvan kanssa kaupassa pyörähtämässä ja hän tuola vieläkin nukkuu rattaissa eteisessä - aika luksusta. Me ollaan kaikki oltu loppuviikosta pienessä nuhassa ja tankattu hulluna d-vitamiinia ja sinkkiä. Onneksi taitaa olla vain parin päivän pikapöpö. Ei sovi meidän pojille sitten laisinkaan sisällä istuminen. Sitä tuli keskiviikon verran kokeiltua...

Tänään koittaakin sitten back to reality ja daddy lähtee iltapäivästä illaksi töihin. Aika paljon jo alkaa jännittää miten tuleva viikko tulee sujumaan. Tänään sentään saan illasta vanhempani jeesiksi pariksi tunniksi. Mieluusti olisin lähtenyt Indiedays Inspiration-kemuihinkin, mutta vauva on vielä niin pikkuruinen ettei hänen hoitoon jättäminen ole edes vaihtoehto. Ehkä mä vielä jonhonkin blogikemuihin joskus pääsen :) Vauvavuosi menee lopulta niin nopeasti, että enköhän minä sitten ensi vuonna tähän aikaa pääse jo ulkoilemaan, jos sellainen halu on.

Anyhow, tiedossa on aika varmasti sen verran hektinen viikko ettei minua uskoakseni täällä blogin puolella välttämättä tulla kovasti näkemään, mutta tuola instagamissa (@supersaras) varmastikkin päivittelen tiheämmin. Ehkä yritän tsempata ja kantaa viikon kameraa mukana ja kuvailla oikein reippaasti ettei tarvitse näitä kännykuvia tänne lainailla.

Mutta palataan ja mukavaa lauantain jatkoa, Sara xxx

6 comments:

  1. Näyttää hyvältä! Itseasiassa katsoin aluksi, että sinulla oli siinä jotain tortellinikeittoa tarjolla, joten tavallaan siis kiitos myös inspiksestä :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi tosiaan näyttää ihankuin tuolla olisi tortellini seassa! Nyt rupesi tekemään mieli ravioleja pestolla. Hitsit, kun kauppaN lähteminen yksin näiden kolmen kanssa on vielä niin hankalaa...

      Delete
  2. No et kyllä jää mistään paitsi, itse siellä viime vuonna olin ja joo vauvan kanssa hetken ja haukut sain lapsettomilta. Muutenkin niin ällö tapahtuma, että varmasti kotisohva voittaa sen;) anteeksi nyt vaan..
    Hamppuproteiinia on mullakin mutta pikkasen vaatii totuttelua, käytätkö sitä ja mihin tunget?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo en sinne vauvan kanssa olisikaan lähtenyt :) Silti olisi ollut ihan mukava muutama tuttuja sielä tavata ihan kasvokkain.

      Hamppuproteiini on aika pistävän makuista, mutta itse jopa pidän siitä kaurapuuron seassa. Smoothieihin se maku sitten uppoaa paremmin ja keittoihin.

      Delete
  3. Todella samantyylistä mekin usein tehdään, bataatti ja valkosipuli sopii todella hyvin palsternakan kanssa keittoon. :) Juuri laitoin blogiinkin ohjeen, jos haluat meidän version tsekata.

    http://kedolla.blogspot.fi/2013/10/valkosipulinen-juuressosekeitto.html

    Ja lantusta en saa minä tarpeekseni ollenkaan, tosin voi ehkä olla tästä raskaudesta johtuvaa himotusta :D miehellä se tulee jo korvista ulos kun voisin lisätä joka ruokaan ja raakanakin menee leivän päällä. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä olin niin ihmeissäni, kun Liamkaan ei ollut kokellut tuota lanttua raakana kokeillut (kokki kun on), mutta nyt on aivan koukussa hänkin :)

      Täytyy tulla katsomaan tuo sun reseptikin :)

      Delete