26.3.13

SUKLAACHILIKAKKU JA SEN KUVAAMISTA.


Chocolate chilli cake

300g tummaa suklaata
200g tomusokeria
puolikas tuoretta chiliä hyvin hienonnettuna 
2 keltuaista ja 2 kokonaista munaa
40g jauhoja
40g sulatettua voita

***
Kuumenna uuni 90° asteeseen (yla-alalämpöasteuksella)

Sulata suklaa vesihauteessa.

Vaahdota tomusokeri ja munat erikseen 
ja sen jälkeen lisää voisula ja chili kokoajan sekoittaen.

Lisää jauhot kokoajan sekoittaen.

Sekoita suklaa varovasti lusikalla seokseen niin, 
että lopulta kaikki ainekset ovat yhtenäinen massa.

Kaada seos vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Me käytimme neliskanttista 18cm x 24cm
 eli tämä ohje on mitoitettu suunilleen tuon kokoluokan vuoalle.

Paista uunissa 1 tunti.

Anna jäähtyä kunnolla ja laita vielä pariksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Tarjoile haluamasi kokoisina palasin. 
Voit myös lisätä ohjeeseen enemmän chiliä, jos kaipaat oikein kunnon potkua.
Tuo puolikas chili tuo kyllä kakkuun sopivan hienostuneen vivahteen, joka ei hypää liaaksi esiin.

Kakku säilyy jääkapissa kymmenisen päivää. 
Jos säilyy ;)

Tänään olivat tähdet ja kuu oikeassa asennossa ja me päästiin mun isän kanssa vihdoinkin pitämään ensimmäinen kunnon valokuvausopetus. Toki is on mulle matkanvarrella opettanut jo vaikka mitä perusasioita, mutta nyt oli hyvä syy tehdä kunnon ruokakuvaustutoriali, kun kerta tämän chilikakun ohjetta kyseltiin. Viimeiset palat löytyivät vielä jääkaapista ja tässä siis tulos.


Huuuuh, olo on innostunut ja inspiroitunut. Nyt tietysti himottaa päivittää tietokoneeseenkin kunnon ohjelmat (minkä pitäisi onnistua edes jollakin tavalla, jos tämä meidän antiikkinen Macbook ei lahoa käsiin). Tai no mieluiten päivittäisin koko koneen ja hankkisin pari uutta objektiivia :D

Harjoittelua, harjoittelua, harjoittelua. Sitähän tämä valokuvaus vaatii. Heh ei taida kuvien taso blogissa aivan heti hypätä näihin svääreihin, mutta pikkuhiljaa. Isä nimittäin on tehnyt näitä hommia neljäkymentä vuotta ja minä vasta aloittelen. Että kai se on ihan ok, jos en ihanhetinytsamantien osaa ihanihan kaikkea. Opettaja on kaikista paras mahdollinen <3

***
Tällä viikolla meinasin postitella vielä toisenkin leivontaohjeen. 
Se on kyllä lainattu vanhan blogin puolelta, mutta liittyy pääsiäiseen.

Aijuu. Pahoittelen jos tuo ohje on vähän kummalisesti kirjoitettu. 
Liam saneli ohjetta puoliksi suomeksi ja puoleksi englanniksi.
Kultainemuna = kananmunan keltuainen
Jauhetta = jauhoja
jne. :)

Jees, nyt iltapallalle. Nähdään!

14 comments:

  1. Oooh, ompas hienoja kuvia. Todella herkulliselta näyttää! Täytyy ehdottomasti ottaa resepti talteen :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, vaikka kyllä tuo paappa teki suurimman työn ohjauksen kera. Mä vain painoin laukaisijaa ;) ja kannattaa kokeilla reseptiä. Tuo on siitä kiva kakku, että just tuommoinen pieni pala on jo tarpeeksi tuhti kahvin kaveriksi.

      Delete
  2. Mahtavat kuvat! Ja ihanalta vaikuttava ohje oijoi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kiitos ja tuo kakku tosiaan vie kielen mennessään... ;)

      Delete
  3. Upeat kuvat ja herkullinen kakku!

    ReplyDelete
  4. Tuo näyttää ja kuulostaa niiiiin hyvältä! Vielä kun saisi jonkun tekemään sen niin voisi itse nauttia vain maistamisesta. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mun täytyy sitten tehdä (pyytä Liamia tekemään :D ) tuota meidän seuraaville treffeille!

      Delete
  5. Ihana! Olenkin kaivannut Fazerin chilisuklaata, enkä ole jaksanut tehdä itse, mutta tämä kaakku - oi, nam! Ja todella, todella upeat kuvat! Valo, värit, kaikki! Ihana, visuaalinen nautinto!

    Mukavaa pääsiäistä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyllä mä olen ennekin oikeita kuvaustilanteita seurannut, mutta kyllä se on vain uskomatonta, miten paljon duunia yhden kuvan ottamiseksi oikeassa lehtikuvauksessa meneekään. Ja ällistyttävää, miten tuollainen rautainen ammattilainen jo ihan selkärangasta osaa kaikki nämä valoasiat ja muut tekniset puolet. Tässä on mulle työnsarkaa - paljon!

      Delete
  6. Kauniita kuvia! :) Mua ärsyttää, kun omistan oikeasti ihan hyvän kameran, mutta koskaan ei ole (muka) aikaa perehtyä ihan kunnolla sen käyttämiseen. Eli aina tulee käytettyä ihan vaan automaattikuvausta, vaikka opettelemalla siitä saisi irti paljon enemmän. No, taas yksi ikuisuusprojekti.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niinpä. Mä itse pyrin kuvaamaan edes puoliautomaattiasetuksilla. Musta tuntuu kuitenkin, että kaikessa tässä härdellissä mä en ehdi edes kuvailemaan milläkään asetuksilla. Pitäisi vain reippaammin pitää kamera aina mukana.

      Delete
  7. Tosi hyviä kuvia! Ja kakkua aion testata viikonloppuna, vaikuttaa herkulta :)

    Mari

    ReplyDelete