7.5.15

VIHREÄLINSSI-INSPIRAATIOTA.

Suomen matkalla me katsottiin äidin kanssa sellainen aivan ihana Italia-ohjelma YLE:ltä, missä eräässä suloisessa kylässä valmistettiin vihreitä linssejä. Siitä asti mulla on ollut kova tarkoitus valmistaa jotain linssiruokaa vihreistä linsseistä, mitä mulla on kuivakaapissa ollut pussillinen jo iät ja ajat.

Jokunen päivä sitten kaupassa rupesin kovasti himoitsemaan Kalamata-oliiveja ja siitäpä sainkin ajatuksen tähän salaattiin. En oikeastaan osaa salaattiohjeita kutsua resepteiksi. Enemmän inspiraatioksi, sillä tästähän voi oman maun mukaan jättää tai lisätä pois aineksia miten vain.

Oma kreikkalaisvaikutteinen annokseni oli kyllä aivan tajuhyvää.

Siihen tuli:
keitettyjä vihreitä linssejä 
keitettyä quinoaa
kunnon fetaa palasina
oliiveja
pannulla paahdettuja sipulia, paprikaa ja tomaattia

Eli nuo kasvikset paahdoin ihan parilapannulla (tavallinenkin pannu käy)ja paprika varsinkin saa paistovaiheessa olla aika isoina paloina. Mukaan tujaus oliiviöljyä ja yrttejä. Valkosipuli olisi myös ollut todella jees, mutta se oli meiltä loppu (!!???)

Salaatin kastikkeeksi käytin nokareen pestoa, mutta vielä ihanampi olisi ehkä ollut ihan itse tehty kastike sitruunasta, hunajasta, öljyistä ja yrteistä. Mut kun sellaista ei ollut niin, pesto ajoi asiansa ok. 

***

Linssithän on hurjan edullisia ja monipuolisia ja multa jäin noita linssejä jääkaappiin yksi kulhollinen, kun mitoitin tarpeen salaattiin aika yläkanttiin. Olin laittanut niiden sekaan myös vähän pestoa ja miltei unohtanut koko left oversit jääkaappiin.

Tänään kotiuduttiin päivän ulkoiluista nälkäisinä jo vähän turhan lähellä ruoka-aikaa ja muistin nuo linssit. Keitin täysjyväspagettia, minkä sekaan heitin pestomarinoidut linssit ja tomaattipastakastikkeen ja lämmitin ne yhdessä. Sen jälkeen heitin tehosekoittimeen pari raakaa porkkanaa ja rucolaa pikkuisen oliiviöljyä kyytipojaksi ja lisäsin sen raakasössön pastan sekaan.

Tuli aivan mielettömän maukasta pikaruokaa ja lapsetkin tykkäsivät.
Mietin siinä, että jos meillä olisi suurperhe, linssit olisivat tosi helppo ja halpa tapa jatkaa esim. jauheliharuokia. Linsseissä on niin mieto maku itsessään, että ei meidän lapset ainakaan mitään erikoista huomanneet koko pastassa. Ja voihan tuollaista 50/50 tapaa käyttää pienemmissäkin perheissä :)

Ja siis ihan itsekkin voisi vieläkin enemmän lisätä linssejä erilaisiin ruokiin.
Viikottain melkein kyllä syödäänkin tätä linssikeittoa ja näköjään täältä löytyy myös edellinen kerta, kun kokkasin vihreitä linssejä.

Muita vegereseptejä löytyy RESEPTIT-tunnisteen alta :)

***

mut kuulkaas nyt toi Ikea-ukkeli mulle tuollaisen laatikoston, mikä mun täytyy tässä iltapuhteikseni vielä kasata eli heippa vaan taas!

9 comments:

  1. Nam nam nam, kuulostaa ja näyttä niin herkulliselta. Tätä testataan meillä varmasti :) Sun reseptit ovat aina ihan parhaita!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, kiitos muru. Tämä oli kyllä niin hyvää :)

      Delete
  2. Ihanan kuuloinen salaatti ja muutkin kasvisruokareseptit huippuja, kiitos vinkeistä.

    En ja An äiti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yritän saada lisää reseptejä tänne useamminkin :) kiitos itsellesi!

      Delete
  3. Ihanan kuuloinen salaatti ja muutkin kasvisruokareseptit huippuja, kiitos vinkeistä.

    En ja An äiti

    ReplyDelete
  4. Kuulostaa hyvältä! Mun mies treenaa aika paljon kuntosalilla ja haluaa syödä joka aterialla paljon proteiinia. Yritän aina välillä saada hänet syömään kasvisruokaa, ettei tulis ostettua niin paljon lihaa. Linsseillä saa tosi hyvin lisättyä proteiinia kasvisruokiin, ja tuntuu että niitä voi laittaa periaatteessa mihin ruokaan vain! Pitäs vaan muistaa käyttää niitä useammin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mäkin yritän mahdollisimman paljon saada proteiinia näistä linsseistä ja pavuista päivittäin. Lapsetkin tietää, että "pavuilla saa papua" :D

      Delete
  5. Näyttääpä hyvältä, taidankin varastaa tästä lounasidean. :)

    ReplyDelete