29.5.13

KAUNEUSKESKIVIIKKO: KYNSILAKKA.

 Kuten jotkut saattanevat muistaakkin, olen koulutukseltani maskeeraaja. Kauneusjutut siis kiinnostavat minua paljoltikkin ja ajattelin ehkä kehitellä tällaista juttua, että kirjoittelen näitä kauneujuttusia aina keskiviikkoisin. Joskin voin nyt jo alkuun luvata etten osaa luvata postia ihan joka ikinen keskiviikko, mutta yritän kyllä :)

Kauneustuotteista olen siis kovin kiinnostunut, ehkä tavanomaista vielä enemmän, mutta saadessani kovemman luokan kemikaaliahdistuksen odottaessani Fionnia syksyllä 2009, siirryin kosmetiikka- ja ihonhoitotuetteissa 99% luonnonkosmetiikan puoleen. Se oli menoa sitten ja takaisin päin en ole katsonut.

Näistä tuotteista mitkä olen hyviksi havainnut ajattelin kirjoitella ja myöskin niitä meikkivinkkejäkin :)

Nyt vuorossa on kuitenkin kynsilakka.
Olen luonnonkosmetiikkamerkeiltä kokeillut muutamia kynsilakkoja (Coleur Caramel & Benecos), mutta olin aivan innoissani, kun jokinaika sitten luin uudesta merkistä nimeltään Kure Bazaar. Ehkä vielä innostunemmaaksi muutuin, kun googletuksen avulla löysin enemmän tietoa näistä lakoista ja tuotekuvista kaikki heidän herkulliset ja runsaat värivalikoimat.

"Ensimmäinen uuden aikakauden kynsilakka. Kure Bazaar yhdistää ekologisen koostumuksen muodin räiskyvään värimaailmaan.
Uutta teknologiaa edustava innovatiivinen kynsilakka syntyi pitkän kehittelytyön tuloksena. Tuntuvasti vähemmän kemikaaleja*, mutta ei kompromisseja laadun suhteen. Moitteeton pysyvyys ja kiilto,kuivuu nopeasti!
(* petrokemiantuotteita)
Koostumus, jonka raaka-aineista jopa 85% on peräisin luonnosta. Sisältää mm. puuvillaa, maissia, selluloosaa, perunaa ja vehnää.
Täysin uusi tuotefilosofia joka säilyttää kynsien elinvoiman ja kunnioittaa niiden luonnollista uusiutumista. Sileät, terveet ja myrkyistä vapaat kynnet… yksinkertaisesti väreillä!" Näin kirjoittetaan siis Kure Bazaarin mahantuojan Bio Naturen nettisivuilla, jotka löytyvät täältä.  
Minulla on hassun malliset kynnet käsissäni ja yleensä en talvikaudella kovin paljoan lakkoja käytä. Suoraansanoen käteni ovat aika isot ja sormet nakit ja siksi en mielelläni niihin kohdista mitään ylimääräistä fokusta ja siksikin olen yllensä kesäkaudet lähinnä lakkaillut varpaankynsiä. Kaipaisin kipeästi sekä manikyyriä että pedikyyriä ammattilaisen käsissä, mutta nyt innostuin niin paljon etten malttanut mitään hoitoja odotella vaan lakkasin molemmat varpaaiden ja käsien kynnet samoin tein, kun kotiin saavuin kynsilakkani kera :)

Oman Kure Bazaarini kävin siis ostamassa Helsingin keskustassa (Yrjönkatu 30) sijaitsevasta Nudge-liikkeestä. Sielä toimii muutaman muun ekologisten ja eettisten tuotteiden maahanatuovan yrityksen kanssa nimeomaan Bio Nature. Olen ihan Nudgen avaamisesta asti pitänyt hurjasti kaupasta ja olen sieltä käynyt ostamassa muita Bio Naturen merkkejä kuten Coleur Caramelin meikkejä (suuria lemppareita) ja Alpadermin hoitovoiteita. Vaikkakin kynsilakkaa lähdin hakemaan, olisin taas kerran voinut ostella vaikka mitä ihania kosmetiikkaihanuuksia... No en tälläkertaa kyllä ostanut, mutta ihastuin ikihyviksi tuohon Honoré des Présin Sexy Angelic-hajuveteen. Voi taivas miten ihana tuoksu!
Sitä siis kyllä ostin tuollaisen mini 1,5ml suihkeen kokeiltavaksi, mitä mieltä siippanen mahtaa olla. Hän tykkäsi kovasti ja yritin parhaani mukaan vinkkailla, että siinä olisi mitä mahtavin syntymäpäivälahja minulle lähestyviä synttäreitäni silmälläpitäen ;)
Takaisin kynsilakkaan vielä hetkeksi! Kure Bazaarilla on ihan mieletön värivalikoima ja pohdin kyllä tovin jos toisenkin minkä värin itselleni valitsisin. Lopulta päädyin hiukan helmiäsieen Lychee-sävyyn. Se on IHANA! Helmiäissävyissä on se kiva, että tällaiset vähän tumpelommatkin saavat ne levitettyä jotakuinkin siististi. Olin yllättynyt kuinka hurjan nopeasti lakka kuivui ja sainkin sormien kynnet lakattua kahdesti ihan puolentunnin sisään ja nyt kahden päivän jälkeen olen onnistunut saamaan aikaiseksi vain yhden pienen vekin toisen peukalon lakkaukseen ja muuten pysyvyys tuntuu olevan varsin hyvä. Olisi vielä varmastikkin pysyvämpi merkin alus-ja päällyslakan kera :)
Koska Nudge on kivijalkaliike, keräilin tähän vielä muutamat kotimaiset nettikaupat, mistä näitä lakkoja saa: Jolie.fi, Ecobeauty.fi, Eve.fi, Greenlips.fi,  ja Greenstreet.fi
Onko sielä muita luonnonkosmetiikasta kiinnostuneita taikka käyttäjiä? Mitkä ovat lempimerkkejänne?

3 comments:

  1. Ai miten herkullisesti noi kynsilakat on esillä :) Kauneuskeskiviikko kuulostaa loistavalta suunnitelmalta :)

    TheLforLOVE.blogspot.fi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvähyvä :) Yritän siis toteuttaa! Pitääkin laittaa sun blogi tuohon sivulistaan, kunhan koneelle taas kerkiän ;)

      Delete
  2. Mulla ei olekaan vielä yhtään Kuren lakkaa, ihme juttu. Pitää korjata tämä vääryys pian! :)

    ReplyDelete