19.4.13

PINNAN ALLA.



Satuin kerrankin katsomaan kakkos sähköpostiosoitteeni oikeaan aikaan ja bongasin Helsingin Sealifeen hurjan hyvän dealin Grouponin kautta. Olen aikaisemmin ostanut ihan vain pari tuollaista diiliä ja tämä oli kyllä tosi kiva ja yllättävä juttu. Olimme nimittäin jo tosi pitkän aikaa puhuneet, että olisi kiva viedä Fionn katsomaan kaloja. Tämän diilin kautta pääsimme 19 eurolla kaksi aikuista ja kaksi yli 3v. lasta! James kun kerta pääsi ilmaiseksi, pyysimme mukaan siskonpoikani.

Olen itse käynyt tuola akvaariossa muistaakseni parisen kertaa ja sinänsä sielä ei nyt minulle ollut mitään mullistavaa näkemistä, mutta onhan ne kalat kyllä aika huiseja! Varsinkin ne supervärikkäät pikkukalat. Näin samanlaisia ihan luonnontilassa, kun olin Austraaliassa vuonna 2003/04 ja kävin snorklaamassa sielä Suurella Koralliriutalla.

Fionnia vähän pelotti paikan litisevät ja lotisevat äänet, mutta sitten hän kyllä reippaasti tykkäsi katsella kaloja. Loppupäästä alkoi kyllä jo selkeästi kiinnostus herpaantumaan. 11-v. serkku oli myös käynyt paikassa aikaisemmin ja oli kyllä kiinnostunut esittelemään meille kaikkia kaloja ja luki asiaatuntevasti tauluista kalojen nimiä ja sellaista :) James repussa hihitteli myöskin ja taisi myös tykätä näkemästään.

Kaiken kaikkiaan reissu oli ihan kiva. Ehdottomasti tuon 19 euron arvoinen, mutta en nyt kyllä suoraansanoen ole varma olisinko todellista hintaa (54e muistaakseni) valmis maksamaan.

Fionn alkaa kyllä nyt reilu 3-veenä olemaan selkästi siinä iässä, että Korkeasaaret, Muumimaailmat ja erityisesti Linnanmäki ovat oikein mielenkiintoista aktiviteettia. Korkeasaareen ajattelimmekin mennä heti nyt kesäkuussa vaikka.

Oletteko te kuljettaneet lapsia paljon erilaisissa elämyspuistoissa taikka muissa aktiviteeteissa? Mikä on ollut kiva ja mikä tyhmä ja minkäikäisenä?

Mä luulen, että Muumimaailmaa ei vielä tänä kesänä katsasteta, mutta Ruotsin risteilystä elokuussa sensijaan haaveilen. Eikös sieläkin saata olla niitä Muumeja?

27 comments:

  1. Tykkimäki Kouvolassa. Just tän ikäisille naperoille mukava kun laitteita on ihan riittävästi, ei liikaa populaa (verrattuna Lintsiin), hintataso fiksumpi ja kiva luonto ympärillä. Vähän "maanläheisempi" meininki kuin joissakin isommissa. Sinne varmaan ensi kesänä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tykkimäki kuulostaa tosi kivalta! Oispas välillä vain se auto käytössä niin tuonne voisi hurautella. Lintsillä muuten vissiin muuttuu kaikki laitteet alle satasenttisille ilmaisiksi ja muille tulee samanhintaiset rannekkeet minihupien sun muiden sijaan. F oli Helmikuussa 97cm eli pitää pikapikaa mennä heti toukokuussa sinne niin saatetaan päästä tosi halvalla!

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
    3. Voi mähnä, Veikka oli 99cm niin pitää mennä heti kun aukee:D (poistin edellisen kun tuli vahingossa oikee nimi...)

      Delete
    4. hehe sinne treffit toukokuussa?

      Delete
  2. Me oltiin kans viime viikolla Sea Lifessa jonkun tarjouksen turvin. Oltiin neljä tuntia eikä tehny tiukkaa, toki vähän syömässä välillä. Korkeasaaressa ollaan oltu kahtena kesänä ja todnäk ens kesänä taas. Myös Muumimaailma on mielessä, mutta meidät tuntien ei kovin monta isoa kohdetta saada yhteen lomaan mahtumaan :)-Kaarina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä luulen et meillä tuo Muumimaailma saa suosiolla jäädä odottelemaan sitä, että tuo pienempikin tajuaa sen päälle. Korkeasaareen on kyllä nyt päästävä vaikka mulla on aika ristiriitaiset fiilikset eläinpuistoista.

      Delete
  3. Englannissa meilla oli paikalliseen elaintarhaan vuosilippu ja tuli viime kesana siella kaytya todella paljon. Kylla siella aina jotain nakyi, joka kiinnosta melkein kolmivuotiasta nassikkaa. Sofplayt (ne Hoplopin tyyppiset) on kylla ollut tosi kova sana parivuotiaasta lahtien. Nyt Suomeen muutettua aktviteettina on ollut a)lumessa leikkiminen b) ulkona kaveleminen :) Kesalla, sen verran mita itsella on lomia taidetaan kayda vaan mokilla - ja jos tarpeeksi lamminta on, niin jarvessa uimassa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo noi hoplopit on meilläkin tositosi isoja suosikkeja. Vitsit teillä on nyt sitten täällä taas paljon koettavaa ja totuteltavaa! Miten on lähtenyt käyntiin? Miten sun mies on sopeutunut?

      Delete
  4. Mä näin sen diilin otsikon ja mietin et pitäs, mutta unohtui. Ollaan kanssa puhuttu et pitäs mennä tonne. Muumit on kyllä meillä nyt nuoremmalla ne must-jutut ja tänäkin kesänä sinne -maailmaan varmasti mentävä. Lisäksi ollaan suunniteltu Punkaharjun kesämaata/Puuhamaata ja peruslintsit tietty :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mä olen käynyt kanssa lapsena sekä Kesämaassa että Puuhamaassa ja varsinkin Puuhamaasta on kyllä tosi hyviä muistoja. Se kun on nyt vielä niin lyhyen ajomatkankin päässä. Tuo diili oli kyllä tosi hyvä. Kokohinta on kyllä mielestäni varsin suolainen, vaikka toki kalojen ja paikan ylläpito on varmasti melkoisen kallista.

      Delete
  5. Me ollaan käyty joka vuosi Korkeasaaressa. Tänä vuonna käytiin jo nyt kun halusin varmistaa että neidit pääsee varmasti eikä äidin lyllerryshankaludet tai mahdollisesti haastava pikkutulija estä reissua. Kolmen kanssa en yksin kyllä tänä kesänä vielä edes uskalla kuvitella lähteväni pariksi päiväksi reissuun tai edestakaisin ajelemaan tuota matkaa, vaikka ei pitkä olekaan.
    Muuten meillä on käyty aika vähän, merimuseossa katselemassa veneitä kerran vai kaksi ja lasten meripäivillä ollaan oltu kaksi kertaa katselemassa menoa, kun se tuossa vieressä on.
    Tänä vuonna vähän mietin uutena olisko tuo mainittu tykkimäki jo kiva juttu, viime kesänä meripäivätivolin kaksi laitettu sai kyllä huimat kikatukset :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itseasiassa mä olen kuullutkin, että näinä aikoina Korkeasaaressa voi jopa nähdä enemmän kun kesällä, kun eläimet saattavat oleskella kuumuutta piilossa. Heh eipä mullakaan tulisi mieleenkään lähteä yksi viimeisillään raskaana lastenkanssa oikeastaan yhtään mihinkään muualle kuin lähipuistoon :D millon sulla muuten on LA?

      Delete
  6. Me ollaan käyty siellä muumimaassa, mutta tänä vuonna ei mennä (niinkuin ehkä muistatkin ;)). Risteilyllä ollaan käyty ja meinattiin myöskin elokuussa sinne lähteä (juurikin muumilaivalle) ja ekaa kertaa pitäisi siellä korkeasaaressakin päästä tänä kesänä käymään! Aika samat suunnitelmat siis, muuten ei pahemmin missään olla käyty. Titi-nallen taloa meille kyllä suositeltiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi, joo :) Muumiristely olisi kyllä varmaan tosi jees. Meilläkin on miehen lomat vasta elokuussa, että voisi kyllä olla varsin otollinen ajankohta :) pitääkin ruveta tutkailemaan asiaa...

      Delete
  7. Vautsi olipa hyvä tarjous! Kävin viime marraskuussa pojan kanssa Sea Lifessa ja tykkäsi tosi paljon! Oli silloin vajaa kaksi ja puoli vuotias. Viime kesänä pojan ollessa noin 2v käytiin korkeasaaressa ja linnamäellä, molempiin ehdottomasti tänäkin vuonna. Linnanmäki etenkin oli ihan yliveto ja poika tykkäsi laitteista tosi paljon! Tykkimäestä en ite niin tykkää ja ainakin meille Linnanmäki oli paljon parempi. Tykkimäellä on kyllä pienten laitteita, mutta niissä on ihan pöllöjä pituusrajoituksia. Aikuinen ei aina mahdu mukaan ja lapsi kuitenkin tarvisi tietyn mittaisen saattajan... Ja rannake on törkykallis laitteisiin nähden. Tykkimäkeen oli ennen ilmainen sisäänpääsy, mutta tänä kesänä ilmeisesti sekin maksaa vitosen. Ellei sitten tule muutoksia siihen..

    ReplyDelete
  8. Me ajetaan junalla Lintsin ohi harvasen päivä ja voi joka kertaa F kysyy "äiti mennääkkös Lintsille?". Vielä joutuu vastaamaan, että vasta sitten kun lumet sulaa, mutta kohta sinne oikeasti pääsee. Onhan sielläkin ne kaikki tilpehöörit juomat ja ruoat tosi kalliita, mutta musta sielä on ihan kiva vaikka vaan käveleskellä ympäriinsä :)

    ReplyDelete
  9. Täällä ilmoittautuu toinen Ruotsista haaveileva. Sieltä löytyy ainakin Kolmården ja Junibacken jotka olisi kiva katsastaa. En tosin tiedä onko meidän tyttönen vielä vähän liian pieni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih vaikka noi on kanssa tosi kivoja paikkoja, mä aattelin et jos laivalla on muumit ja pallomeret, niin maissa voitais keskittyä äidin mielipaikkoihin ;)

      Delete
  10. Meillä poika pelkäsi viime kesänä 3-vuotiaana ihan hulluna niitä muumeja laivalla! Onneksi ei menty muumimaailmaan, se ois varmaan saanu jonkun kauhuhalvauksen siellä :) Laivallakin piti muumien ohi mennä sylissä silmät kiinni ja ihan hysteerisenä alkoi itkeä kerran kun muumi pääsi yllättämään! Samoin herra Hakkarainen oli ihan kamala juttu. Sen sijaan huvipuistot ja eläintarhat on olleet mukavia paikkoja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. voi ei toi voisi meilläkin kyllä tapahtua. F pelkää smirffeja tosi paljon, mutta muumit kyllä pitäisi olla mieluisia. No onneksi sielä laivalla on muutakin tekemistä :)

      Delete
  11. Moi.Blogissani olisi nyt käynnissä arvonta kevään kunniaksi, jossa voittoina kaksi kivaa palkintoa! Tervetuloa mukaan, tai edes kurkkaamaan! :)
    http://dayafterday2012.blogspot.fi/2013/04/jeriika-arvonta.html

    ReplyDelete
  12. Moi!

    Meidän vakipaikaksi on muodostunut luonnontieteellinen museo. Kolme kerrosta ihmeteltävää ja hyvä kahvila. Ollaan käyty siis jo viis kertaa noin puolen vuoden sisällä ja aina vaan löytyy jotain, mitä ei edellisellä kerralla huomattu. Museo on tosi lapsiystävälliseksi tehty ja Maille löytyy vaikka mitä tunnusteltavaa. Minttukin tuijottaa eläimiä huuli pyöreänä.

    Korkeasaari on kans kierretty pariin otteeseen ja se toimii niin kauan kun eläimet oikeasti on helposti nähtävissä. Jos joku pantteri köllii jossain puun oksalla peränurkassa, niin se jää sitten kyllä muksuilta huomaamatta vaikka kuinka osoittelisi. Korkeasaaren miinuspuolia on mun mielestä kahviloiden ryöstöhinnat. Omat eväät mukaan.

    Fallkullan ja Haltialan eläintilat kuuluvat myös meidän suosikkeihin. Eivät maksa mitään :)

    Mukavaa kevättä Sara!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei hyvä kun muistutit tuosta museosta ja eläintiloista! Ne pitääkin käydä ehdottomasti testaamassa.
      Just mietinkin, että mitähän teille kuuluu? Yritettäiskös nähdä vaik sit kun me tullaan Irlannista?

      Delete
    2. no meillehän kuuluu samaa eli sairastamista sairastamisen perään. tää 2013 on ollut ihan hullu vuosi tähän asti: koko ajan on ollut joku perheenjäsen kipeänä, jollei kaikki samaan aikaan.

      olis ihana nähdä, joten ilmoittelepa, kun tuutte kotiin reissultanne!

      Delete
  13. Suosittelen ehdottomasti ja lämpimästi Ruoholahden teatterimuseota kaikille. Meidän 3&5v olivat todella innoissaan kaikesta mitä näkivät ja kokeilivat-tässä museossa on mahis kokeilla ja kosketella kaikkea. Myös teatteri valaistus& ääni on itse säädettävissä :)

    ReplyDelete